RUNSING = KEMBOJA

Pejam celik pejam celik...semakin hampir waktu untuk kami pergi ke kemboja..data yang ku cari aku tidak pasti adakah ia mencukupi atau tidak...runsing...tambahan lagi..sumber kewangan untuk aku ke sana menjadi salah satu masalah..berat hati ini untuk membebani adik beradikku lagi..maaf..tetapi aku juga tidak mahu menyusahkan orang lain selain bukan ahli keluargaku..teringat salah seorang sahabatku..

 "ana..ana ada duit tak nak pi kemboja ni??"
"jangan risau..ada je.. :) "

insyaallah...aku yakin rezeki Allah ada untuk aku..alhamdulillah..sepanjang aku keseorangan ni..rezeki Allah sentiasa ada dekat denganku..yang penting kena rajin berusaha..berdoa...dan yakin dengan Allah..itula prinsip yang aku selalu pegang..terdiam seketika..teringat salah seorang roomateku katakan padaku...

"macam mana ana boleh hidup sendiri..??"

tersenyum..aku tidak pernah sesekali sendiri..sebab aku masih ada Allah yang temani hidup aku sentiasa..sahabat2 yang menceriakan hidup aku..adik beradik yang sentiasa mengambil berat tentangku..(cuma sekarang..aku jarang untuk membebani mereka sebab aku tahu mereka juga ada masalah sendiri..sampaikan sorang kakakku ini..risau dengan aku..dan selalu tanya keadaanku di sini baik atau tidak.. insyaallah..walaupun keadaan sendiri sekarang tak berapa nak baik pun..saya kuat.. :) lagipun..saya dah jumpa kembar saya..saling menguatkan antara satu sama lain,insyaallah... :)

SHORT NOTE: kemboja = 2 weeks = rm3ribu lebih = hmm..banyak kena cari..(ramai sahabat2 aku sekarang yang berusaha  mencari sumber kewangan untuk pergi ke kemboja ni..Allahu Akhbar...semoga Allah permudahkan hidup kalian..kadangkala bila kita merasa diri ini susah...pernah tak kita terfikir akan kehidupan orang lain yang jauh lagi susah dari kita??semoga dari kita sentiasa meneguhkan iman dan memperjuangkan kehidupan kita ke arah yang lebih baik... :) = kalau tambah dalam rm1ribu lbh..dah boleh pergi umrah...(haha..insyaallah..bila sampai waktunya akan samapi juga ke sana..pi kemboja pun bukan nak bercuti tapi untuk buat heritage studies kat sana...:)

*teringat..kawan ada ajak pi mesir tahun depan..teringinnya!!! dulu pernah memasang impian nak sambung belajar kat sana..insyaallah..rezeki akan datang siapa tahu kan.. :)

salah satu tempat kat kemboja..

Comments